#IKBENMEERDANDAT

04/03/2022 - 30/04/2022

Het doel van dit evenement is om bewustzijn te creëren over de rechten enplichten van tienermoeders bij jonge meiden en tienermoeders.

Wij zijn Aaliyah, Charity, Lakisha en Charlain en studeren Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor het vak sociale agenda hebben wij onderzoek gedaan naar de bevorderende en belemmerende factoren bij het opvoeden van een kind voor tienermoeders.

Uit het onderzoek kwam uit dat veel tienermoeders niet op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. Daarnaast bleek dat het aantal tienermoeders in Nederland zeer gedaald is, maar ze zijn er wel nog en worden gezien als een zeer kwetsbare doelgroep.

Om bewustzijn te creëren bij meiden (14-23 jaar) en tienermoeders meer informatie te geven gaan we een flyer maken met de rechten en plichten van tienermoeders. Deze flyer willen wij graag op een laagdrempelige manier presenteren aan de doelgroep en sociaal werkers d.m.v. een Female only event!

Wij gaan deze avond vullen met sprekers, entertainment en uitleg geven over onze flyer. Het doel van dit evenement is om bewustzijn te creëren over de rechten en plichten van tienermoeders bij jonge meiden en tienermoeders. Ook zijn wij benieuwd naar de meningen en verhalen van de meiden over tienermoeders.