The Youth Games

04/04/2023 - 29/11/2023

Pannakooi Blitz (Zakaria), Stormrace (Hinderniskussen) en Hooppunch! 

In de Pannakooi Blitz strijden (ongeveer) 10 teams van elk 2 kinderen tegen elkaar in een razendsnel voetbalspel dat slechts 2 minuten duurt. Het doel van het spel is om als eerste 2 doelpunten te scoren of een panna bij de tegenstander te maken.  Het speelveld heeft (ongeveer) de afmetingen 8 bij 4 meter, en het spel begint steeds vanuit het midden van het veld na elke gebeurtenis, of het nu een doelpunt of een panna is. Een doelpunt wordt gescoord door de bal door het doel van de tegenstander te spelen, terwijl een panna wordt behaald door de bal tussen de benen van een tegenstander te spelen. 

Om het spel dynamisch te houden, mogen spelers de bal niet langer dan 10 seconden in bezit hebben en dienen ze voortdurend in beweging te blijven. Het gebruik van de wanden van de pannakooi is toegestaan en voegt een extra strategisch element toe aan het spel.

 Een team dat als eerste 2 doelpunten scoort of een panna maakt, wint onmiddellijk, ongeacht de resterende tijd op de klok. Het spel wordt geleid door een scheidsrechter die ervoor zorgt dat de regels strikt worden nageleefd, waardoor een eerlijke en opwindende Pannakooi Blitz-ervaring wordt gegarandeerd.  Deze spelregels zijn ontworpen om een snelle, leuke en competitieve sfeer te creëren, waardoor deelnemers actief betrokken blijven gedurende de korte maar intense speeltijd van 2 minuten. 

Stormrace (Hinderniskussen) Yassir en Ranya:

De Stormrace bestaat uit een opblaasbare hindernisbaan waar per ronde 2 kandidaten tegen mekaar zullen strijden voor de eerste plek.

Hooppunch!

Dit spelletje bestaat uit een hoolahoop waarin twee jongeren aan mee kan doen per hoepel. Per tweetal krijgen ze bokshandschoenen. De bedoeling is dat ze met een voet in de hoepel moeten staan en met elkaar moeten gaan sparren (alleen op het lichaam). Degene die als eerste uit de hoepel stapt heeft verloren!