WORKSHOP EXPOSING & SHAME SEXTING

11/05/2022 - 30/06/2022

4 Stagiairs van Dynamo Info & Advies die stage lopen in jongerencentrum Youthside, realiseren op woensdag 18 mei een interessante Youngsterdam Challenge. Een voorlichtingsworkshop over Online Pesten, met als hoofdthema’s Exposing & Shame sexting voor de jongensgroep in Youthside. Dit mogen de jongeren realiseren in samenwerking met het expertise team Qpido, dat onderdeel is van organisatie Levvel. Qpido maakt deze onderwerpen bespreekbaar door o.a. ook voorlichtingslessen te geven op scholen in Amsterdam en omstreken.

Duizenden jongeren in Nederland zijn jaarlijks slachtoffer van online shaming en het ongewenst verspreiden van seksuele beelden online. Volgens het onderzoek van Pointer worden op social mediaplatform Telegram dagelijks honderden foto’s en video’s geplaatst in speciale “expose” groepen met tienduizenden leden.

Dit is heel zorgelijk! En dan zijn de andere mediaplatformen nog niet benoemd… Om die reden zet onze Youngsterdam groep zich extra in om dit probleem onder de aandacht te brengen en bewustwording te creëren onder jongeren.

 

Onze Youngsterdam groep heeft ruim twee maanden hard gewerkt om deze challenge te kunnen realiseren. Daarnaast worden zij klaargestoomd door twee enthousiaste studenten die de Minor Train the Trainer volgen op de Hogeschool van Amsterdam. Studenten Jake en Liandra zullen de Youngsterdam groep een extra training geven over Online Pesten. De hoofdthema’s Exposing & Shame sexting zullen uitvoerig worden besproken, ter voorbereiding van het echte werk op 18 mei!