Youngsterdam / Creatief / Ben jij de nieuwe gespreksleider in Amsterdam Noord?
Creatief eigen ontwikkeling invloed praten Samen Sociaal

Ben jij de nieuwe gespreksleider in Amsterdam Noord?

Voel je je betrokken bij de stad en jouw buurt? Lijkt het je leuk om mensen van allerlei achtergronden en generaties met elkaar in gesprek te brengen? Probeer je graag nieuwe dingen uit en word je blij van uit je comfortzone te stappen? Dan is het opleidingstraject tot gespreksbegeleider van Building Conversation iets voor jou!

Creatief
07/06/2019 - 13/07/2019

Afgelopen

Meer informatie?

Building Conversation: met woorden bouwen we de toekomst.

Building Conversation is een kunstenaarscollectief dat nadenkt over wat die vaste patronen zijn in het voeren van gesprekken, en hoe we die kunnen doorbreken. We voeren verhitte discussies op sociale media, ieder achter zijn eigen scherm. Wat gebeurt er als we zo’n discussie ‘live’ voeren, het ene kamp tegen het andere? Hoe anders is het gesprek als je tegenover elkaar staat? Of met z’n allen op de grond gaat liggen na zo’n discussie? Dit is in het kort één van de gespreksvormen die Building Conversation de afgelopen vier jaar heeft ontwikkeld. Hier lees je meer over de gespreksvormen.

In 2019 en 2020 toert Building Conversation door Amsterdam en staan we steeds een maand lang op een plein in de stad. In mei 2019 op het Javaplein, en in juni / juli op het Mosplein. Elke vrijdag staan we daar met een pop-up bar, waar nieuwsgierige voorbijgangers een korte gespreksvorm mee kunnen doen. Tegelijkertijd vinden de trainingssessies plaats voor de nieuwe gespreksbegeleiders, waar jij aan mee kunt doen! We sluiten de maand af met een finaleweekend waarin we zes verdiepende gesprekken organiseren. Hier lees je meer over Building Conversation Amsterdam

Wat ga je doen?

In vier intensieve sessies maak je kennis met de gespreksvormen en leer je onder andere hoe je de juiste omgeving schept voor het voeren van een gesprek. Na de vier trainingssessies ben je klaar voor het echte werk. Tijdens het finaleweekend van Building Conversation begeleid je samen met een teamgenoot een gesprek. Je ontmoet hier Amsterdammers van verschillende achtergronden en leeftijden, en brengt ze samen in gesprek. Na het opleidingstraject ben je een mooie ervaring, nieuwe gespreksvaardigheden en een waardevolle training rijker.

Wie ben jij?

Iemand met hart voor de stad en jouw buurt. Iemand met lef en met humor. Nieuwsgierig, kritisch, maatschappelijk bewust. En een verbinder! Ik heb hier zin in! Wanneer is het en hoe meld ik me aan?

Dit jaar zijn er twee mogelijkheden om de training te volgen: in mei tijdens Building Conversation Javaplein, en in juni tijdens Building Conversation Mosplein.

Als je je wilt aanmelden voor één van de twee, let er dan goed op dat je alle data vrij bent die bij het traject horen. Op vrijdag 22 maart organiseren we een masterclass Building Conversation, waarin je een aantal gespreksvormen meemaakt, zodat je je kan oriënteren op het opleidingstraject.

Data en tijden:

Traject Mosplein: 7, 14, 21, 28 juni van 10 tot 17 uur training, 5, 6, 12 en 13 juli verdiepende gesprekken van 14 tot 23 uur.

 

 

Doe mee aan een challenge

Schrijf je in bij Youngsterdam en doe mee aan een van de challenges!

Ik wil meedoen

Heb je een vraag over Youngsterdam? Stel 'm hier!

Vraag stellen