Youngsterdam / Eigen ontwikkeling / Oproep: mannen gezocht die workshops willen geven over stereotypes en gendergelijkheid
eigen ontwikkeling Hulp en advies praten Samen Sociaal Workshop

Oproep: mannen gezocht die workshops willen geven over stereotypes en gendergelijkheid

IMAGINE werkt aan een wereld zonder genderstereotypen en zonder ongelijkheid, een wereld waarin iedereen zichzelf als mens kan ontplooien, een wereld waarin iedereen veilig is om zichzelf te zijn en zich te bewegen.

eigen ontwikkeling
11/06/2019 - 07/07/2019

Afgelopen

Meer informatie?

Onze samenleving geeft bepaalde boodschappen mee aan jongens en mannen over wat het betekent om een ‘’echte man’’ te zijn, dat wat we beschouwen als mannelijkheid. Dit zijn eigenschappen als: stoer, sterk, of dominant. De maatschappij leert mannen vooral geen ‘’vrouwelijke’’ eigenschappen (zoals zacht, lief, empathie, en zorgzaam) te ontwikkelen en deze juist te negeren, te ontkennen en te onderdrukken. Mannen zeuren niet, huilen niet, houden zich sterk en beschermen, zijn gespierd, focus op hun werk, hebben de controle en zijn kostwinner. Deze traditionele opvattingen over mannen en mannelijkheid zijn beperkend voor de ontwikkeling tot volwaardig mens en zorgen voor maatschappelijke ongelijkheid. Een voorbeeld is de #MeToo-beweging die liet zien hoe groot het probleem van (seksueel) geweld tegen meisjes en vrouwen is.

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar, en wil jij je inzetten voor het doorbreken van stereotypen en het bevorderen van gendergelijkheid? Vind jij (seksueel) geweld tegen meisjes en vrouwen een probleem? En wil jij na het trainingsweekend (van 5-7 juli) waarin je wordt opgeleid tot peer educator minstens 5 workshops verzorgen (waarvan 1 in eigen omgeving) om jongeren (meer) te leren over het voorkomen van gender-gerelateerd geweld?

Meld je dan aan voor het IMAGINE-trainingsweekend, want jij kunt het verschil maken!

Bekijk hier de website van emancipator

Voor interesse en aanmelding kun je vóór dinsdag 11 juni aanmelden door je aan te melden bij Youngsterdam!

Doe mee aan een challenge

Schrijf je in bij Youngsterdam en doe mee aan een van de challenges!

Ik wil meedoen

Heb je een vraag over Youngsterdam? Stel 'm hier!

Vraag stellen