Youngsterdam / Sail Youth Lab

Sail Youth Lab

SAIL AMSTERDAM

SAIL is het grootste publieksevenement van Nederland waarbij internationale grote schepen naar Amsterdam komen! Sinds 1975 is SAIL uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJ-haven!

Samen met deze schepen komt een gigantische hoeveelheid crewleden mee! Deze crew wil Amsterdam heel graag leren kennen! Heb jij een goed idee? Sail is op zoek naar gemotiveerde en creatieve jongeren die de organisatie kunnen helpen bij het verzinnen en ontwikkelen van nieuwe excursies.

01/06/2019 - 01/09/2019

Afgelopen

Meer informatie?

SAIL AMSTERDAM

SAIL is het grootste publieksevenement van Nederland met een decor van internationale Tall Ships. Sinds 1975 is SAIL uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJ-haven.

THE CREW

Al deze mooie Tall Ships hebben hun eigen crew, die dus ook aanwezig zijn tijdens SAIL Amsterdam 2020. Het aantal bemanningsleden verschilt per schip. Veel bemanningsleden zijn voor het eerst in Amsterdam, vandaar dat er elke editie een crew programma wordt ontwikkeld. In het programma worden de volgende drie elementen verwerkt: nautisch, sportief en cultureel. Elke editie proberen we iets vernieuwends en leuks aan te bieden, zodat het niet elke keer hetzelfde is.

HET LIGHTHOUSE PROJECT

Bij SAIL Amsterdam 2015 hebben HBO- en MBO-studenten de handen ineen geslagen en een project ontwikkeld waarbij Amsterdamse jongeren samen met de jongeren onder de bemanningsleden een dagje op stap gingen. Op het terrein van SAIL waren verschillende “vuurtorens” neergezet als ontmoetingsplek. De studenten hadden verschillende excursies ontwikkeld en gingen bijvoorbeeld haring eten op de Albert Cuyp markt en een tattoo laten zetten bij Schiffmacher.

Bekijk hier hoe het er de vorige keer uitzag!

WAT KAN JIJ DOEN?

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde en creatieve jongeren die ons kunnen helpen bij het verzinnen en ontwikkelen van nieuwe excursies. Ken jij je buurt als geen ander en krijg jij tijdens het lezen leuke ideeën voor excursies? Zou jij het vet vinden om samen te werken met een grote eventorganisatie zoals SAIL Amsterdam?

Heb jij een paar uur in de week tijd om met een groepje hieraan te werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Meld je dan snel aan!

Doe mee aan een challenge

Schrijf je in bij Youngsterdam en doe mee aan een van de challenges!

Ik wil meedoen

Heb je een vraag over Youngsterdam? Stel 'm hier!

Vraag stellen