Youngsterdam / Nieuws / Oussama stapt in de filmwereld
Creatief eigen ontwikkeling film media Samen Sociaal
26 maart 2019

Oussama stapt in de filmwereld

Oussama 18 jaar gaf zich op als vrijwilliger en speelde een dag mee als acteur tijdens de filmopnames van het scholenprogramma van Youngsterdam.

Oussama (in het midden op de foto tijdens de opnames) vertelt:

Ik ben benaderd door Jongerenwerker Bilal el Mhassani voor het figureren voor de Youngsterdam filmopnames. Het leek mij leuk om de filmwereld mee te maken en te ervaren. Ik was die dag vrij van school en dit leek mij de ideale moment om deel uit te maken van dit proces. Ik wist niet wat ik moest verwachten en liet het op mij afkomen.

Ik vond het best wel spannend om te freestylen, er was namelijk geen script. Voor we begonnen moesten we opwarmen door te schreeuwen, rond lopen om actief te worden. Dit zorgde voor echte interactie met elkaar en niet dat het gespeeld leek. Er waren die dag verschillende leeftijden en jongeren uit verschillende steden. Ik had dat niet verwacht, maar het was leuk om nieuwe mensen te leren kennen met verschillende achtergronden en leeftijden.

Het was duidelijk wat er met de opnames de bedoeling was, namelijk jongeren bewuster maken van hun keuzes. De opnames waren laagdrempelig, herkenbaar voor de jongeren en kan daarom (indirect) veel invloed hebben op ze.
Als de jongeren het spel serieus zullen nemen, zullen ze een beter beeld krijgen van zichzelf en hun keuzes.

Doordat ik als 1 van de jongeren erin speelde kan ik mijn omgeving hiermee ook bereiken. Ik heb vrienden, buurtgenoten en twee jongere broertjes van 9 en 16 jaar oud, die dit met trots zullen bekijken en zo ook hun omgeving hierin zullen meenemen.

Ik vond het geweldig en supertof om dit te hebben mogen meemaken. Door deze ervaring ben ik meer geïnteresseerd geraakt in de film wereld. Ik wil mij in de toekomst ook mee bezig gaan houden om uiteindelijk in een film of serie te mogen spelen!

Geschreven door: Assia Ben Salah

 

testTitel

Doe mee aan een challenge

Schrijf je in bij Youngsterdam en doe mee aan een van de challenges!

Ik wil meedoen

Heb je een vraag over Youngsterdam? Stel 'm hier!

Vraag stellen