Female Only Event

13 april 2022

Dynamo Jeugd en Jongerenwerk heeft samen met jongeren het project #IKBENMEERDANDAT opgezet. Er zijn 6 digitale portretten/video’s van jongeren gemaakt, waarin zij hun eigen ervaringen delen over verschillende maatschappelijke thema’s waarop een taboe op rust. Denk aan etnische profilering, discriminatie, religie & cultuur, tienermoederschap en LHBTQI.

Op vrijdag 15 april 2022 organiseren tweedejaars Social Work studenten van de HvA een bijeenkomst over het leven van de tienermoeder in JACO. Voor het vak sociale agenda hebben zij onderzoek gedaan naar de bevorderende en belemmerende factoren bij het opvoeden van een kind voor tienermoeders. Uit het onderzoek bleek dat veel tienermoeders niet op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. Daarnaast bleek dat het aantal tienermoeders in Nederland zeer gedaald is, maar ze zijn er wel nog en worden gezien als een zeer kwetsbare doelgroep. Om bewustzijn te creëren bij meiden (14-23 jaar) en tienermoeders meer informatie te geven, organiseren ze een avond over het leven van tienermoeders. Een van de studenten is Lakisha Tjon-A-Njoek die twee jaar werkzaam is geweest bij JACO en heeft meegewerkt aan de dialoogbijeenkomsten van #IKBENMEERDANDAT. Zij heeft JACO benaderd en gaat van de bijeenkomst een challenge maken via Youngsterdam. De bijeenkomst is onder het genot van een hapje en drankje. Ook zal DJ Solange AB draaien die DJ lessen heeft gevolgd bij jongerencentrum Java’Art! Het evenement wordt gehost door Raïsha Zeegelaar die al vanaf het begin betrokken is geweest bij de dialoogbijeenkomsten.

 

Wij vertonen het filmpje van tienermoeder Demelza en gaan in gesprek met haar en de meiden over het leven van de tienermoeder. Deze avond zal in samenwerking zijn met Youngsterdam, Hogeschool van Amsterdam en Dynamo Jeugd en Jongerenwerk. Wij nodigen je van harte uit om gezellig langs te komen in JACO! Dit evenement is voor mensen die zich identificeren als vrouw, vrouwelijk of feminiene.