Youngsterdam / Nieuws / Voor 700 man op een podium geïnterviewd worden? Dominique ging de challenge aan!
eigen ontwikkeling Evenement MDT praten presenteren Sociaal
5 april 2019

Voor 700 man op een podium geïnterviewd worden? Dominique ging de challenge aan!

Vrijdag 29 maart 2019 was het eindelijk zover. Het eerste Maatschappelijke Diensttijd festival. Dominique ging een persoonlijke challenge aan!

Vrijdag 29 maart 2019 was het eindelijk zover. Het eerste Maatschappelijke Diensttijd festival. Dominique (22), medewerker van Youngsterdam, is sinds kort onderdeel van het jongerenpanel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Namens het jongerenpanel had Dominique de kans om geïnterviewd te worden tijdens het festival met niemand minder dan Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zij deelt met ons haar verhaal over de dag.

Dominique: Vorige week vrijdag had ik de kans om tijdens het Maatschappelijke Diensttijd Festival geïnterviewd te worden samen met Staatssecretaris VWS Paul Blokhuis. Als je mij 4 jaar geleden had gevraagd om voor ruim 700 man op een podium te staan had ik absoluut nee gezegd.
Tijdens mijn opleiding op het HBO heb ik vaak moeten presenteren. Dat ging altijd gepaard met nachten wakker liggen van te voren, buikpijn en overgeven. De angst om te falen was groot.
Presenteren voor groepen werd een persoonlijk leerdoel voor mij waar ik de afgelopen jaren op school en bij verschillende werkgevers aan heb kunnen werken. En hoe heb ik het ervaren? Super! Deze ervaring zal ik niet snel vergeten.

Kortom waar een wil is, is een weg. Als je iets spannend of moeilijk vindt betekent dat niet dat je het nooit zal kunnen. Met doorzettingsvermogen en ambitie kun je meer bereiken dan je denkt. Hoe cliché het ook klinkt: oefening baart kunst! Door je vrijwillig in te zetten voor de Maatschappelijke Diensttijd kan jij je talenten ontwikkelen en achter je interesses komen.

Doe mee aan een challenge

Schrijf je in bij Youngsterdam en doe mee aan een van de challenges!

Ik wil meedoen

Heb je een vraag over Youngsterdam? Stel 'm hier!

Vraag stellen