Hoe kun jij het verschil maken?

1 april 2021

Youngsterdam is een maatschappelijk project waarin jongeren van 14 t/m 27 jaar positieve challenges voor Amsterdam uitvoeren. De jongeren bepalen de challenges en Youngsterdam ondersteunt ze daarbij. Jongeren krijgen de kans en het budget om eigen ideeën te realiseren. Zo doen ze iets goeds voor Amsterdam, hebben ze een leuke tijd en worden ze er zelf ook beter van.

Wat is een challenge?

De bedoeling van Youngsterdam is dat jongeren de mogelijkheid krijgen om op eigen initiatief activiteiten te organiseren. Dit zijn activiteiten in de vorm van ‘challenges’ waarin zij hun kwaliteiten verkennen en hun ideeën voor een sociale activiteit ontwikkelen, onder begeleiding van jongerenwerkers (coaches).

 

Wat voor challenge kan ik uitvoeren?

De challenge kan zo groot zijn als je zelf wilt, want ook met een klein gebaar kan je al het verschil maken. Zo kan je een high tea voor ouderen organiseren, maar ook je eigen event opzetten. Het is belangrijk dat de challenge bij je past, zodat je jouw challenge met passie en plezier gaat uitvoeren. Op de Youngsterdam website kun je inspiratie opdoen bij bestaande challenges. Je kunt filteren op thema’s die jou interesseren zoals sport of muziek. De challenge kan je zowel individueel als met een samengestelde crew uitvoeren. Alles is mogelijk, zo lang je met jouw challenge de stad Amsterdam een stukje mooier maakt.

 

Hoe meld ik me aan?

Het is zo ver, je weet wat voor challenge je wilt doen. Misschien wil je mee doen aan een bestaande challenge, die je bent tegengekomen op de website. Of je hebt zelf een challenge bedacht die je wilt uitvoeren. Je hoeft het plan nog niet helemaal uitgewerkt te hebben. Op de Youngsterdam website kan je een account maken door op aanmelden te klikken. Wij nemen dan contact met jou op. Je krijgt van ons een coach toegewezen die jou (en je crew) ondersteunt bij het waarmaken van de challenge.

 

Heb jij al een idee gekregen voor een challenge? Of wil je eerst nog inspiratie opdoen? Kijk dan nu op youngsterdam.nl