Veiligheidsdag: Jongeren organiseren Sport & Participatie Event

5 juli 2022

Op vrijdag 2 juli vond het Sport & Participatie Event plaats in het Oostelijk Havengebied. Het event was een onderdeel van het programma op veiligheidsdag en valt onder het MDT-project Youngsterdam.

Onder begeleiding van Dynamo jongerenwerker Hicham Benali heeft een groep jongeren zich de afgelopen weken ingezet om het event tot een succes te maken. De Borneokooi, waar het event plaatsvond, stond vrijdag vol met meerdere activiteiten. Jongeren van 12 jaar en ouder konden deelnemen aan meerdere sporten zoals: Basketbal, voetbal en voetvolley. Voor jongeren tot 11 jaar waren er activiteiten als kickboksen, schminken, sport & spel, knutselen, met als leuke extra een groot springkussen.

 

Youngsterdam

De bedoeling van Youngsterdam is dat jongeren de mogelijkheid krijgen om op eigen initiatief activiteiten te organiseren. Dit zijn activiteiten in de vorm van ‘challenges’ waarin zij hun kwaliteiten verkennen en hun ideeën voor een sociale activiteit ontwikkelen, onder begeleiding van jongerenwerkers (coaches).

 

Veiligheidsdag

Brandweer, politie, jongerenwerk en de gemeente zetten zich dagelijks in voor een veilige en leefbare wijk. Wat ze precies doen voor de veiligheid en leefbaarheid in het Oostelijk Havengebied, lieten ze zien op veiligheidsdag.