Youngsterdam nieuwsbrief december 2021

22 december 2021

JONGEREN DOEN ONDANKS DE WISSELENDE COVID-19 MAATREGELEN MASSAAL MEE AAN YOUNGSTERDAM CHALLENGES

 

Youngsterdam is een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) project van welzijnsorganisaties Dynamo en Swazoom. Een project waarin jongeren (14-27) positieve challenges in en voor de stad uitvoeren.
In 2021 zijn er, ondanks de wisselende Covid-19 maatregelen, maar liefst 15 challenges door in totaal 165 jongeren uitgevoerd. In deze nieuwsbrief lichten we er een paar uit!

Dappercup 2021

De Dappercup is een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi georganiseerd door en voor jongeren uit de buurt. Ook dit jaar zijn jongeren weer uitgedaagd een groot voetbaltoernooi te organiseren onder begeleiding van de jongerenwerkers van Club Dapper uit de Dapperbuurt en Tugalahuis in de Transvaalbuurt.

THE NEXT BATTLE

In een hele korte periode van maar liefst 8 weken tijd, heeft een groep jongeren uit Amsterdam onder begeleiding van DJ REVO REV zich afgelopen zomer ingezet om een muziektalent showcase te organiseren in jongerencentrum JACO en hebben samen THE NEXT BATTLE in het leven geroepen. Jongeren kregen de kans om zich op te geven voor 1 van de 3 categorieën waaronder Dans, DJ, Producer battle.

Nieuwe look voor jongerencentrum Dapper

Een weekend lang hebben de jongeren van Club Dapper zich op eigen initiatief ingezet om de ruimte te pimpen. De jongeren werden begeleid door een echte vakman. Als beloning kregen zij een Playstation 5 voor Club Dapper & een certificaat wat mooi staat op hun CV!

“Ik had nooit gedacht dat ik de verwarming kon schuren, spuiten en de muren verven. Club Dapper heeft mij de mogelijkheid gegeven om dit te leren. Het resultaat mag er zeker wezen. Ik ben trots op mijn prestatie.” – Ilias, 12 jaar

 

Youngsterdam challenge op school

Tijdens de 2e editie van het Colour Connect event op het IJburgcollege, kregen leerlingen de kans om een gezamenlijke challenge te bedenken.De winnaars hebben een bedrag van maar liefst 1500,- euro gewonnen, dat zij kunnen besteden om hun challenge waar te maken. Een van de ideeën is een schoolfeest te organiseren. Ook bij de 1e en 2e jaars leerlingen van college De Meer is er een grote behoefte aan een schoolfeest. Wegens de aangescherpte corona maatregelen hebben beide scholen de challenge uitgesteld naar volgend jaar

.

OHG Basketbalevenement

In het Oostelijk Havengebied heeft een groep jongeren een basketbalevenement georganiseerd. Er kwamen maar liefst 60 jongeren op af!

Badges & Certificaten
Door deel te nemen aan challenges kunnen jongeren badges verdienen. Elke badge weerspiegelt een competentie waar de jongeren aan hebben gewerkt tijdens hun challenge. Er zijn dit jaar al een aantal badges en certificaten uitgereikt en in 2022/2023 gaan dit er nog meer worden. Jongeren kunnen hun behaalde badges inzetten tijdens hun verdere loopbaan!

 

Youngsterdam wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022!