Learn Better Together

29 januari 2024

Over een periode van 10 weken nam een groep Nederlandse jongeren actief deel aan een taal-integratiecursus voor jonge statushouders.

Over een periode van 10 weken nam een groep Nederlandse jongeren actief deel aan een taal-integratiecursus voor jonge statushouders. Dit initiatief was een onderdeel van Youngsterdam, uitgevoerd door DOCK.Het hoofddoel van dit project was om recent aangekomen jongeren in Nederland te helpen integreren in de samenleving door hen vertrouwd te maken met zowel de Nederlandse cultuur als taal.

De betrokken jongeren waren verantwoordelijk voor zowel de voorbereiding als het geven van de lessen. De opbouw van de lessen begon met de basis, zoals het alfabet, en evolueerde wekelijks naar gevorderde onderwerpen. De statushouders namen wekelijks twee uur deel aan deze lessen, gevolgd door gezamenlijke kooklessen waarin ze gezamenlijk met andere jongeren Nederlandse gerechten bereiden. Na afloop van deze activiteiten genoten ze gezamenlijk van het avondeten en bespraken ze hun dag, Dit alles droeg bij aan een positieve en interactieve ervaring ter bevordering van de integratie van de statushouders in de Nederlandse samenleving

,