Over Youngsterdam

Wat is Youngsterdam?

Iedereen is ergens goed in, daarom zijn wij bij Youngsterdam ervan overtuigd dat iedereen in Amsterdam iets voor een ander kan betekenen. Wij koppelen mensen, mogelijkheden en organisaties aan elkaar en maken jouw challenge uitvoerbaar!

Bij Youngsterdam werken Amsterdamse jongeren en organisaties samen. Zij verkennen hun mogelijkheden en brengen deze in de praktijk. De jongeren leren hierbij nieuwe vaardigheden en ontwikkelen hun eigen talenten.

Hoe werken we?
Youngsterdam heeft een groot aanbod aan activiteiten en stimuleert jongeren om zelf ideeën en acties in te brengen. We noemen deze acties ‘challenges’. Met deze challenges dagen wij jongeren uit iets nieuws te proberen!

Bij individuele challenges koppelen we jou aan diverse lopende sport en maatschappelijke projecten. Zo kan je bijvoorbeeld al ingezet worden bij buurt sportprogramma’s of grote evenementen.

Bij de challenges wordt gebruik gemaakt van Youth Organizing. Binnen deze methode zijn de jongeren de producent, maar ook verantwoordelijk voor de challenges die zij neerzetten. Youngsterdam ondersteunt waar nodig, maar zullen nooit de totale regie op zich nemen. Deze challenge is van en voor jou.

Door wie?
Youngsterdam is een initiatief van Dynamo Jongeren en Swazoom Welzijn en maakt deel uit van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). De maatschappelijke diensttijd is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, wetenschap en sport en wordt uitgevoerd door ZonMW.